nieuws

18 dec 2010, 12:12

Groninger Museum schittert weer; Zondag start 'Het onbekende Rusland'

Het Groninger Museum wordt zondag, na een revitalisatie van ruim acht maanden, heropend voor het publiek. Tijdens de revitalisatie is groot onderhoud gepleegd aan het interieur en exterieur van het museum. De gouden toren heeft nieuwe beplating en de paviljoens hebben weer kleur. De verbouwing heeft een kleine zes miljoen euro gekost. Zondag start een bijzondere tentoonstelling die vermoedelijk opnieuw veel bezoek zal trekken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuw is de ‘Groninger Museum Collector’, een systeem waarmee de bezoeker via een sleutelhanger zelf informatie kan verzamelen over de kunstwerken. Topontwerpers Maarten Baas, Studio Job en Jaime Hayon hebben de ruimtes opnieuw vormgegeven.

De verbouwing is binnen de tijd en het budget gerealiseerd. Het museum verwacht de komende tijd extra bezoekers vanwege de nieuwe ruimtes in het museum die zijn gemaakt door toonaangevende ontwerpers.

Het Groninger Museum heropent voor bezoekers op zondag 19 december met de tentoonstelling: Het onbekende Rusland. Deze expositie toont meer dan 100 kunstwerken uit onder andere Rusland, Oezbekistan en Armenië die gemaakt zijn in de 19e en begin 20e eeuw.