nieuws

22 jan 2002, 00:12

Groninger Museum: deuren dicht wegens Repin-drukte

De tentoonstelling van de Russische schilder Ilja Repin in het Groninger Museum trekt ongekend veel bezoek. De belangstelling voor het werk van deze ‘Russische Rembrandt’ is volgens een woordvoerder zo groot dat het museum zondag tijdelijk de deuren moest sluiten omdat het anders te vol zou worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tot nu toe zijn er sinds de opening op 14 december 50.000 bezoekers geweest. Het publiek komt vanuit binnen- en buitenland een kijkje nemen naar het werk van Repin, dat voor het eerst buiten Rusland is te zien. ‘Zondagmiddag moesten we een regeling maken waarbij we pas weer nieuwe bezoekers in het museum toelieten nadat anderen het gebouw hadden verlaten’, aldus Josée Selbach, woordvoerder van het Groninger Museum.
Volgens haar is het voor het eerst dat een periode van betrekkelijke rust in het museum, die zich altijd begin januari voordoet wanneer veel minder mensen aan museum-bezoek doen, uitbleef. ‘We trekken nu acht- tot tienduizend bezoekers per week. Als het in dit tempo door blijft gaan, dan wordt ‘Repin’ zeker de drukst bezochte tentoonstelling ooit, uit de geschiedenis van het Groninger Museum’. De tentoonstelling van de Russische meester blijft te zien tot 7 april.