Nieuws

Groninger motorrijder rijdt 56 km. te hard en moet rijbewijs inleveren

Een Groningse motorrijder dacht dat hij bezig was een wedstrijd te winnen op een race-circuit, maar hij reed gewoon op een Groninger landweg, maar wel 56 km. te hard.Een Groningse motorrijder dacht dat hij bezig was een wedstrijd te winnen op een race-circuit, maar hij reed gewoon op een Groninger landweg, maar wel 56 km. te hard.


Leestijd: 1 minuut

De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 41-jarige motorrijder uit Groningen in beslag genomen. Agenten zagen de motorrijder op de N388 rijden. Het viel de agenten op dat de bestuurder er een sportieve rijstijl op na hield. Agenten voerden een snelheidsmeting uit.

Er werd een forse snelheidsoverschrijding geregistreerd. Hij werd geklokt op 136 km/uur waar 80 km/uur was toegestaan. Na een stopteken werd de bestuurder aangesproken op zijn weggedrag. Hij kreeg een bon en moest zijn rijbewijs inleveren. De officier van justitie zal de hoogte van de boete bepalen. Na verhoor kon hij zijn weg vervolgen. Tevens wordt hij voor zijn onverantwoorde wijze van rijden aangemeld voor een cursus educatieve maatregel gedrag (EMG).