nieuws

21 jan 2008, 21:09

Groninger Marco D.: tien jaar voor moord op vriendin Tessa Klaver

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Groningen tien jaar celstraf geëist tegen de 21-jarige Marco D. Hij wordt ervan verdacht eind april zijn 19-jarige vriendin te hebben gedood, door haar keel dicht te knijpen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

D. werd op 24 april 2007 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn vriendin Tessa Klaver. Die ochtend had hij de politie gewaarschuwd dat hij zijn vriendin dood had aangetroffen in hun appartement aan de Plutolaan in Groningen.

Het OM beschuldigT hem van doodslag, omdat justitie vermoedt dat het om een impulsieve daad ging. Uit onderzoek bleek dat hij na een ruzie de keel van zijn vriendin had dichtgeknepen en vervolgens een kussen op haar hoofd had gedrukt.

Een sectierapport van het NFI, dat onderzoek deed naar wanneer het zuurstoftekort bij het slachtoffer intrad, wees eerder uit dat het langere tijd had geduurd voordat het meisje was overleden. D. werd daarom vanochtend voor de rechtbank nog beschuldigd van moord.
Tijdens de zitting bleek echter dat hij uit een opwelling van woede zijn vriendin had gewurgd. Tessa Klaver overleed later aan de verwondingen.

Het OM besloot D. daarom van doodslag te beschuldigen, maar eiste desalniettemin een lange gevangenisstraf. "Na het incident heeft D. zijn vriendin versleept om het toen doen lijken alsof ze zelfmoord had gepleegd. Hij verrichtte allerlei handelingen in zijn eigen voordeel, en haalde geen hulp voor haar. Dat wordt hem zwaar aangerekend", aldus de Officier van Justitie.

Volgens zijn advocaat is de eis buiten proportioneel en kan worden volstaan met vier jaar gevangenisstraf. De rechtbank doet op 4 februari uitspraak.