nieuws

14 aug 2008, 08:08

Groninger Landschap ruziet met ondernemer over feestje aan rand Zuidlaardermeer

De stichting het Groninger Landschap “verbiedt” bezoekers van een restaurant om van het uitzicht te genbieten over het Zuidlaardermeer en dwingt een ondernemer om daarom een hek aan te brengen rond dat meer. Dat althans beweerde deze ondernemer voor de regionale radio-omroep Radio Noord. Maar volgens het Groninger Landschap is er heeeeel iets anders aan de hand!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groninger Landschap heeft geen enkel kijkverbod over het Zuidlaardermeer uitgevaardigd, zoals uitbater Berg van het paviljoen Rietzoom in een interview met Radio Noord heeft beweerd.

Het Groninger Landschap is eigenaar van circa 1800 hectare natuurgebied in het Zuidlaardermeergebied. Dit gebied wordt als natuurgebied beheerd en bezoekers zijn er van harte welkom. Daarvoor heeft Het Groninger Landschap fiets- en wandelpaden aangelegd. Voor vogelliefhebbers zijn er twee vogelkijkhutten gebouwd en er zijn twee uitkijkpunten over het Zuidlaardermeer gerealiseerd. Er is een excursieboot waar mensen met Het Groninger Landschap het meer op kunnen en er wordt gewerkt aan een bijzonder bezoekerscentrum.

Het Groninger Landschap bezit vlakbij paviljoen de Rietzoom een landtong aan het water van het Zuidlaardermeer. Uitbater Berg van de Rietzoom heeft van Het Groninger Landschap vergunning om daar gedurende het zomerseizoen kleine bootjes af te meren. Elk ander gebruik is niet toegestaan. Michel Krol, rayonbeheerder van het Groninger Landschap, heeft in januari aangegeven dat wij op ons eigendom geen dansfeest zullen toestaan. Het dansfeest vindt nu plaats op de eigen grond van paviljoen de Rietzoom. Dat is het goed recht van de heer Berg. Van een kijkverbod door Het Groninger Landschap is absoluut geen sprake.

Het Groninger Landschap heeft de heer Berg vandaag in een brief verzocht de standpunten van Het Groninger Landschap voortaan correct weer te geven in de media.