nieuws

24 dec 2001, 00:12

Groninger Internet Courant stevent af op recordjaar met 300.000 bezoekers

De Groninger Internet Courant stevent af op de 300.000ste. Met nog een tiental-dagen te gaan is het nu al zeker dat deze krant mede dankzij de gratis Luncheditie een uitstekend jaar achter de rug heeft met een record aantal bezoekers en meer dan een miljoen hits.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met nog tien dagen te gaan voor we aan het nieuwe jaar beginnen, is het de vraag of de Groninger Internet Courant voor het eerst een magische grens doorbreekt. Volgens het statistisch programma zitten we nu in de buurt van de 300.000 bezoekers. Het aantal hits komt ruim boven het miljoen. Maar of we de grens van de 300.000 nu juist wel of net niet halen: de redactie is best een beetje trots op de grote belangstelling.
Die is vast ook te danken aan onze gratis Luncheditie, die inmiddels meer dan tweeduizend leden telt. De Luncheditie beoogt een overzicht te geven van het laatste nieuws dat alle Groningse media zoals het Nieuwsblad van het Noorden, Groninger Dagblad, RTV-Noord, OOG Radio of Universiteitskrant brengen.
De Groninger Internet Courant werkt overigens nauw samen met haar ‘moeder’, de Digitale Stad Groningen (www.dsg.nl). Die zorgde voor het feit dat we in 1997 als eerste digitale krant in het noorden werden opgericht en is zelf nog steeds hét overzicht van alles uit Groningen wat met internet te maken heeft. Voor 2002 werkt de DSG aan ambitieuze plannen voor een ingrijpende vernieuwing om haar positie als platform en trefpunt voor internettend-Groningen te versterken. De DSG is momenteel druk bezig met een technische verbouwing.Dat moet leiden tot een nieuwe, frisse en hippe Digitale Stad Groningen, die begin volgend jaar on-line zal zijn. Wie z'n homepage of website ook onderdeel wil laten uitmaken van deze vernieuwde DSG, gelieve het adres nu aan te melden via: www.dsg.nl
De redactie van de GIC en de DSG wenst alle lezers een relaxte en gezonde Kerstvakantie en prettige jaarwisseling.
Tijdens de Kerstvakantie verschijnt de Luncheditie niet. Maar voor het laatste nieuws kunt u ons altijd op de website weg. De redactie van de website werkt gewoon door, feestdagen of geen feestdagen: nieuws is nieuws.
Hans de Preter André Spaansen Robert Blokland Marieke Bos Robert-Jan Oosterhaven Sanne ten Hoove
NB: Wie zich nog niet heeft aangemeld voor de Luncheditie kan dat heel simpel doen: klik op de oranje letters op de voorpagina, vul uw email adres in en klaar is Kees. Afmelden voor dit gratis overzicht van het nieuws uit de Groningse media gaat net zo simpel.