nieuws

20 dec 2013, 11:11

Groninger Forum : intendant Thom Verheul stapt op

Zoals het er nu naar uitziet heeft het Forum vanaf de opening in 2017 een tekort van 600 duizend euro. Dat meldt vandaag het Dagblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het afgelopen jaar hebben de organisaties die deel uitmaken van het Groninger Forum in totaal 1,1 miljoen euro bezuinigd. Ongeveer een half miljoen daarvan heeft de Forumorganisatie zelf opgevangen met een meer commerciële insteek.

 

In Januari presenteert directeur Dirk Nijdam een gedetailleerd plan voor de invulling van het Groninger Forum vanaf 2017. Dan zal de directeur onthullen wat er gaat gebeuren met de verschillende verdiepingen en open ruimtes in het Forum. Ook zal hij bekendmaken met welke partners het Forum gaat samenwerken, de organisatie is onder andere in gesprek met het Stripmuseum, de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG. Verder overlegt het Forum met mediapartners over televisie-uitzendingen.

Dirk Nijdam heeft er goede hoop op dat hij er al met al in zal slagen het verwachte tekort van zes ton verdre terug te dringen. "We hebben daar nog drie jaar de tijd voor", zo zegt hij tegen het Dagblad.

 

Intendant Groninger Forum vertrekt

 

Thom Verhuel, de intendant van het Groninger Forum neemt na anderhalf jaar afscheid. Door de bezuinigingen van de organisatie is besloten de programmering in het tijdelijke onderkomen van het Forum aan het Hereplein op een laag pitje te zetten. Hierdoor blijft er weinig werk over voor Verheul.

Verheul trad aan in 2012. Zijn taak was het vergroten van het draagvlak van het Groninger Forum. Dit deed hij door het verstevigen en het promoten van de programmering in ForumImages aan het Hereplein.

In gesprek met Dagblad van het Noorden spreekt Verheul vrijdag van een ‘’geboortefout’’ wat betreft zijn intendantschap. ‘’Die programmering kostte zoveel energie. Het was geen proeftuin voor het echte Forum, het was een doel op zich. De zaal moest vol.’’

Maar, hoe mooi Verheul de evenementen ook vond, volgens hem creëer je geen draagvlak door Forumpje te spelen in het noodgebouw aan het Hereplein maar door duidelijkheid te scheppen. Dirk Nijdam zal dit doen door in januari een gedetailleerd plan voor het Groninger Forum te presenteren.

 

 

(www.dvhn.nl)