Nieuws

Groninger Forum start serie debatten over spraakmakende films

Dwarse Films is een nieuwe serie debatten van debatcentrum DwarsDiep na afloop en naar aanleiding van spraakmakende of sterk opiniërende films en documentaires. Politiek en cultureel debatcentrum DwarsDiep is partner van het Groninger Forum. Dwarse Films is een nieuwe serie debatten van debatcentrum DwarsDiep na afloop en naar aanleiding van spraakmakende of sterk opiniërende films en documentaires. Politiek en cultureel debatcentrum DwarsDiep is partner van het Groninger Forum.


Leestijd: 1 minuut

Debat bij de première Capitalism: A Love Story Het zijn sombere tijden: wereldwijd verkeert het kapitalisme in een crisis ? een financiële crisis in de eerste plaats. Banken vallen om of worden staatseigendom, het woord bonus is besmet geraakt en het consumentenvertrouwen in derivaten of andere onbegrijpelijke producten is tot een nulpunt gedaald.
Toeval of niet, temidden van dit tumult levert Michael Moore een nieuwe
?documentaire?: Capitalism: A Love Story. Die gaat op donderdag 26 november in Groningen in première. Iedereen die eerder een film van Moore zag, snapt de aanhalingstekens rondom het woord documentaire: zijn films zijn eerder gefilmde pamfletten met een flink aandeel van de filmer zelf (starring Michael Moore as Michael Moore).

In Capitalism: A Love Story analyseert Moore opnieuw het kapitalisme.
Natuurlijk besteedt hij veel aandacht aan de woekerwinsten die banken boekten en aan de hypotheek- en de kredietcrisis die er een gevolg van waren. Hij doet een poging Wall Street af te zetten als een ?crime scene?
en interviewt aan lager wal geraakte gedupeerden. Maar bovenal probeert Moore ons te overtuigen dat we een volgende financiële crisis kunnen voorkomen, mits we waakzaam blijven.

Na de film is er een debat met Willem Bos, coördinator van comité ?Ander Europa?, en econoom Robert Lensink onder leiding van journalist Willem de Haan.

Plaats/tijd
Donderdag 26 november, 19.30 uur
Filmtheater Images, Poelestraat 30, Groningen
Entree: koop een kaartje bij Images