nieuws

15 jan 2008, 09:09

Groninger Forum stap dichterbij dankzij convenant toekomstige gebruikers

Alle inwoners van Groningen konden meer dan een jaar geleden stemmen over een ontwerp voor het Groninger Forum. Sindsdien is er weinig meer van het spectaculaire initiatief vernomen. Een van de belangrijkste problemen was en is steeds geweest: wat gaan we eigenlijk met het mooie gebouw doen? Daarover is nu meer duidelijkheid, want vier partijen ondertekenen donderdag een convenant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na een periode van verkenningen, regelmatige ontmoetingen, vele plannen en constructieve gesprekken zijn de vier partijen van het Groninger Forum klaar om hun  samenwerking te bestendigen, zo laten ze weten. Ze hebben besloten te gaan samen werken in een nieuwe stichting.

Met de oprichting van de Stichting Groninger Forum zullen de RHC Groninger Archieven &  Gronings AudioVisueel Archief, Biblionet, filmtheater Images en het Groninger Museum  door het convenant te ondertekenen hun langdurig commitment tonen aan het Groninger  Forum.

Het Groninger Forum moet een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum worden voor informatie,cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie. Voordat het nieuwe
gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt is gerealiseerd, worden jaarlijks al
spraakmakende projecten georganiseerd waarin de partijen binnen het Groninger Forum participeren. Dit zijn het
Groninger Museum, RHC Groninger Archieven, de Openbare Bibliotheek Groningen en filmtheater Images. Vaste
partners zijn verder het Debatcentrum DwarsDiep en de Volksuniversiteit Groningen.