Nieuws

Groninger Forum presenteert zich zelf op Noorderzon

Het Groninger Forum speelt dit jaar ook een rol in het programma van Noorderzon. In twee containers presenteert de organisatie het gebouw en projecten. In twee containers keert het Groninger Forum zichzelf binnenstebuiten en toont high- en lowtech alle aspecten van de plannen voor de toekomst. Het Groninger Forum speelt dit jaar ook een rol in het programma van Noorderzon. In twee containers presenteert de organisatie het gebouw en projecten. In twee containers keert het Groninger Forum zichzelf binnenstebuiten en toont high- en lowtech alle aspecten van de plannen voor de toekomst.


Leestijd: 2 minuten

Overdag ligt de focus op het gebouw – met een LEGO-wedstrijd, de nieuwste maquette en een nieuw programma waarmee je virtueel in het gebouw kunt dwalen. ’s Avonds is er om 19.30 en om 20.30 uur een miniprogramma van ongeveer een half uur met Forumgedichten van Anneke Claus, Rense Sinkgraven of Ronald Ohlsen, vertoning van ’the best of Viva la Focus!’ en een meezingsessie van het hartverwarmende Forumlied.
Later op de avond, rond de klok van 21.15 uur, vertonen we elke avond een andere documentaire. Op woensdag is dat de documentaire ‘Up & Down’ van Piet Wichers over Herman Brood. Donderdag volgt ‘Woorden van beton’ over de bewogen Groninger communist en stakingsleider Fré Meis. Vrijdag vertonen we ‘De taal van het verlangen’ over Rutger Kopland. Zaterdag sluiten we de reeks met de kersverse documentaire ‘Jong in Groningen’, horende bij de actuele tentoonstelling in het Groninger Museum. De documentaires komen van GAVA en van stichting Beeldlijn.

Forum out of the box
Woensdag 26 t/m zondag 30 augustus, 15.00-18.00 en 19.00-22.00 uur
Tegenover ‘Jantje’, Noorderplantsoen, Groningen

Viva la Focus!-miniwedstrijd: Maak met je mobiele telefoon een ode aan het Noorderplantsoen en win een tienrittenkaart voor filmtheater Images!
Viva la Focus! is een van de projecten die tijdens Noorderzon aan bod komt, en daarom maken we van deze mooie gelegenheid gebruik iedereen uit te nodigen voor een online miniwedstrijd: Maak met je mobiele telefoon een filmpje van het Noorderplantsoen. Laat je inspireren door Groninger kunstenaars of archiefbeelden en maak je eigen creatieve hommage aan dit levendige stadspark in Groningen en win een tienrittenkaart voor filmtheater Images in Groningen.
Kijk op www.vivalafocus.nl voor meer informatie.

LEGO-wedstrijd: Bouw met LEGO het Forum na…
In de container van het Forum op Noorderzon ligt een berg LEGO. Wij dagen alle kinderen die Noorderzon bezoeken uit om met die berg stenen het Forum na te bouwen of met behulp van je creativiteit een eigen Forum te bouwen. Het best lijkende gebouw, of het meest waanzinnige ontwerp, krijgt een prijs. Doe jij mee? De architecten van het echte gebouw kiezen de winnaar. Deze maken we op 2 september bekend.