nieuws

05 mei 2009, 07:07

‘Stop Groninger Forum’, aldus PvdA-jongeren

Groningen moet afzien van de bouw van het Groninger Forum. Nu er financieel zwaar weer aankomt kan Groningen zich niet meer alles permitteren en dan is het beter om voor de tram te kiezen, in plaats van voor het Forum. Dat stellen de jongeren binnen de PvdA in Groningen in een persverklaring.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stad staat voor zware financiële tijden. Het college deelde al mee dat 40 miljoen moet worden bezuinigd. Bovendien dreigt het gemeentefonds de komende jaren verder te krimpen. Nu ook de verkoop van Essent niet door dreigt te gaan is het volgens de PvdA jongeren zeer onverstandig om alle grote miljoenen projecten door te laten gaan.


De PvdA jongeren vinden dat de Stad op te grote voet leeft als het forum én tram wil. Zeker nu er vele miljoenen extra geleend moeten worden is het niet slim beide door te laten gaan.


JS voorzitter Rick Jonker: “ De stad moet niet rupsje-nooit-genoeg willen zijn, we kunnen simpelweg beide niet betalen.”, “De meerwaarde van het forum is nu niet groot genoeg om zulke enorme financiële risico’s aan te gaan.” De reden dat de JS’ers voor de tram kiezen is ook dat de tram bedoeld is om een vervoersprobleem op te lossen, daarom verdient het de tram voorrang.’’


De jonge PvdA’ers zullen de komende tijd hun invloed aanwenden om fractie, wethouders en bestuur van de PvdA te overtuigen.