nieuws

20 dec 2009, 16:04

Groninger Forum uitgebreid met Debatcentrum Dwars Diep

Het Groningen Forum staat er nog lang niet aan de Grote Markt, maar de organisatie achter het Groninger Forum krijgt al wel steeds meer vorm. In de toekomst wil het Groninger Forum ook een belangrijk centrum worden voor opinie en debat. En daarom gaat het Debatcentrum Dwars Diep vanaf 1 januari onderdeel uitmaken van het Groninger Forum. Het debatcentrum is nu al op zoek naar onderwerpen en thema's voor debat en roept alle Groningers op met suggesties te komen voor debat. Suggesties kunt u insturen aan: dwarsdiep@groningerforum.nl Meer informatie in onderstaand persbericht van het Groninger Forum:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De programmering van het Groninger Forum wordt voor een belangrijk deel gestuurd door de actualiteit. In ieder programma dat we maken willen we het thema dat we bij de kop pakken tegen het licht van de huidige samenleving houden. , al vanaf de start betrokken bij het Forum, dacht de afgelopen jaren stevig met ons mee.


Vanaf 1 januari gaat DwarsDiep in zijn geheel over naar het Groninger Forum. En dat gaat u merken. Want naast de vertrouwde , druk bezochte vrijdagavonddebatten gaan we meer activiteiten organiseren waarvoor actuele thema’s de aanleiding zijn. Activiteiten die we koppelen aan een film of documentaire, die plaats hebben in een theater, na afloop van een voorstelling, of in het tussenuur in de aula van een school.

Kan een provincieclub als FC Groningen ooit landskampioen worden? Zijn er overeenkomsten tussen Wilders en de SP? Moeten we ons hoeden voor de claimcultuur? Wat is de stand van de ethiek in de sport? Wat is nu werkelijk het belang van cultuur voor de economische positie van de stad? Onderwerpen genoeg. Maar aangezien het Groninger Forum vooral ook een instelling wordt waarin u kunt meedenken en meedoen vragen we u op de man (of vrouw!) af: Waar wilt u het nou eens over hebben? Welk regionaal, nationaal of mondiaal thema is dagelijks het onderwerp van uw eettafeldiscussie. Welke persoon zou u aan de tand willen voelen?

Stuur ons voor 1 februari 2010 een onderwerp of idee voor een debat via dwarsdiep@groningerforum.nl o.v.v. WIN EEN DEBAT. De onafhankelijke redactie van DwarsDiep (en dat blijven ze!) kiest uit de voorstellen een winnend thema en organiseert de sterren van de hemel om een avond te vullen waarin dit onderwerp van zo veel mogelijk kanten wordt belicht. Met uiteraard voor de winnaar een
\


Groninger Forum


Het Groninger Forum wordt een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum voor informatie, cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie voor iedereen. Voordat het nieuwe gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt in Groningen is gerealiseerd (naar verwachting zal dat in 2016 zijn), worden al spraakmakende projecten georganiseerd waarin partijen van binnen en buiten het Groninger Forum participeren.
Vaste Forumpartners zijn filmtheater Images, het Groninger Museum, RHC Groninger Archieven, de Bibliotheek Groningen, debatcentrum DwarsDiep en de Volksuniversiteit Groningen.