nieuws

02 dec 2002, 00:12

Groninger dood in woning aangetroffen

Een 52-jarige man uit Groningen is donderdagavond dood in zijn woning aan de Uranusstraat in die stad aangetroffen. De politie gaat ervan uit dat hij door geweld om het leven is gekomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een twintig mensen groot rechercheteam begon direct een uitgebreid onderzoek, nadat aan het begin van de avond een melding bij de politie was binnengekomen, aldus een woordvoerder. De omgeving van de hoekwoning is afgezet.
In de tuin van de betreffende woning en in struikgewas in de straten in de omgeving werd met een speurhond langdurig gezocht naar mogelijke sporen. De hele avond werd door een rechercheteam in en rond de woning onderzoek gedaan. Er werden onder meer vele foto’s gemaakt. Het buurtonderzoek was donderdagavond in volle gang.
Het slachtoffer zou vlak bij de voordeur van het huis zijn neergeschoten. Het zou gaan om een oud-leraar geschiedenis, die in zijn vrije tijd computers en auto’s repareerde. Een al dan niet toevallige bezoeker van het slachtoffer zou hem hebben gevonden. De auto van het slachtoffer werd in de loop van de avond door de politie afgevoerd. Donderdagavond laat was nog niets bekend over een motief of aanleiding voor het incident.
Omwonenden van de plek des onheils toonden zich verbijsterd over de gebeurtenissen van donderdagavond. ''Dit is een rustige buurt, dit verwacht je niet'', aldus een buurtbewoonster. Rond tien uur donderdagavond stonden er vele mensen die bijvoorbeeld hun hond nog even uitlieten op de late avond verbaasd achter de politielinten de toestand te bespreken. ''Het dringt niet helemaal tot me door'', was een commentaar. ''Het is echt angstig, het komt zo wel erg dicht bij huis'', concludeerde een oudere man.