nieuws

19 mrt 2002, 00:12

Groninger dichter wint Literatuurprijs, maar krijgt hem niet.

Een Groningse dichter heeft een literatuurprijs voor arabische literatuur gewonnen, maar krijgt de prijs niet omdat hij niet op de hoogte was gesteld van de prijsuitreiking. En nu is het te laat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een deskundige jury, bestaande uit Jana Beranov√°, dichteres, Arie van den Berg, dichter en literatuurcriticus, As'ad Jaber, arabist, gespecialiseerd in de Arabische letterkunde, Abdelkader Matoug, Arabischtalig schrijver en Mustapha Stitou, dichter, heeft de El Hizjra-Literatuurprijs toegekend uit Mowaffk Al-Sawad.
Hij krijgt de prijs echter niet, omdat hij er tot zijn spijt niks van af wist en niet bij de prijsuitreiking aanwezig was. Al-Sawad is zeer verbaast over de gang van zaken, te meer daar het oordeel van de jury kennelijk zo door de organisatie genegeerd kan worden.
Mowafkk Al-Sawad werkt bij het Kunstencentrum Groningen. Werk van hem verscheen tot nu toe in de bundel "Wereldplaatje", uitgegeven in een samenwerkingsverband tussen Uitgeverij Passage en de Schrijversschool Groningen. In voorbereiding zijn een dichtbundel bij uitgeverij Bornmeer en een roman bij Uitgeverij Passage.