nieuws

18 okt 2000, 00:12

Groninger coaches genomineerd voor Coachverkiezing 2000

Op woensdag 25 oktober a.s. organiseert het Olympisch Steunpunt Noord Nederland (OSNN) samen met Essent en de Olympische Steunpunten Twente en Zwolle/Flevoland het derde Essent Topsportcongres in Zwolle. Roeier Nico Rieks, bondscoach Jean Paul van Poppel en schaatser Marnix ten Kortenaar vertellen tijdens het middagprogramma over de ontwikkeling van talent tot Olympier.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Evenals voorgaande jaren vindt 's avonds wederom de Essent Talent- en Coachverkiezing plaats. De Groninger werpcoaches Joop Tervoort en Gert Damkat zijn als basis voor de huidige opbloei van het Noordelijk werptalent door het OSNN genomineerd voor deze verkiezing. Samen met kunstrijdster Karen Venhuizen (Zuidlaren), turnster Rikst Valentijn (Heerenveen) en het trampolineduo Sylvia Hsu / Gineke Jager (Heerenveen) vormen zij de Noordelijke kandidaten.
De Essent Talent- en Coachverkiezing is in 1998 in het leven geroepen om talentvolle sporters en hun coaches een extra stimulans te bieden op weg naar de top. Voor het Talent en de Coach van 2000 stelt Essent fl. 5.000,- resp. fl. 2.500,- ter beschikking. In onderling overleg met het betreffende Olympisch Steunpunt zal dit bedrag ten goede komen aan de ontwikkeling van de sportieve carriere. Noord Nederland levert traditiegetrouw sterke kandidaten voor de Essent verkiezing. In 1998 werden judoka Kyra Gerritsjans en meerkampcoach Vince de Lange door de jury als besten gekozen en in 1999 ging judocoach Jur Raatjes met de hoofdprijs naar huis.