nieuws

25 mei 2012, 07:07

Groninger boekhandel vindt antwoord op concurrentie met internet

Groningen heeft nog steeds mooie boekhandels, bedrijven die niet bij de pakken neer zijn gaan zitten en een antwoord weten te vinden op de concurrentie van internet. Een voorbeeld daarvan is boekhandel Riemer in de Nieuwe Ebbingestraat. Op de website daaromgroningen.nl vertelt boekhandelaar Jan Riemer hoe hij met ‘het nieuwe winkelen’ het antwoord zoekt op de concurrentie van de webwinkels

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de intrede van ‘het nieuwe winkelen’ zoekt de consument steeds meer zijn of haar heil op het internet. Via het wereldwijde web is het mogelijk om allerlei producten te kopen. Het nieuwe winkelen vormt daarmee een bedreiging voor de ‘traditionele middenstanders’. Ook in de Groningse binnenstad. Zo heeft Boekhandel Riemer forse concurrentie gekregen van online boekaanbieders. Maar de Groningse ondernemer Jan Riemer zit niet bij de pakken neer en ziet het nieuwe winkelen juist als een kans.

Volgens Riemer moet zijn boekhandel het tegenwoordig opnemen tegen grote internetboekhandels, die een flinke omzet realiseren. ‘En daarnaast kampen we ook nog met dalende bestedingen van de consument’, zo zegt hij.

Daarom ging Riemer samen met zijn zoons aan de slag om een goede website te bouwen. Daarnaast organiseert hij tegenwoordig evenementen, lezingen en concerten en dat alles om maar zoveel mogelijk mensen te verleiden naar de winkel te komen. ‘Je moet zorgen dat er traffic op de vloer is’, aldus Riemer. Mede daarom realiseerde hij een brasserie om de consument langer in de winkel te houden. ‘Het draait allemaal om beleving’, aldus Riemer.

Volgens Riemer is het voor binnenstadsondernemers zaak om voor zichzelf duidelijk te hebben waarin zij een toegevoegde waarde voor de klant kunnen hebben.

 

 www.boekhandelriemer.nl

Meer interessant Gronings economisch nieuws:

www.daaromgroningen.nl