Nieuws

Groninger 'avondklokracer' aangehouden: 131 km/u, geen rijbewijs, onverzekerd en aan de drugs

Het Team Verkeer van de Regiopolitie Noord-Nederland hield gisteravond een 21-jarige motorrijder aan. Hij had niet alleen de avondklok overtreden, maar reed ook veel te hard, had geen rijbewijs bij zich, reed onverzekerd, gebruikte drugs en weigerde een bloedproef af te laten nemen, zo meldt de politie op Instagram.


Leestijd: 1 minuut

Drie mannen uit Groningen aangehouden vanwege grootschalige bankhelpdeskfraude
Drie mannen uit Groningen aangehouden vanwege grootschalige bankhelpdeskfraude

“Gisteren hadden we er weer één, namelijk een zogeheten 'avondklokracer'. De 21 jarige bestuurder van dit voertuig viel op de ringweg van Groningen op, omdat de snelheid waarmee hij reed werd gemeten met 131 km/u. Hierop is de bestuurder staandegehouden. Tijdens de staandehouding bleek dat de bestuurder een geschorst rijbewijs had en deze nog niet had ingeleverd.”

“Ook nu diende het rijbewijs ingeleverd te worden, omdat de snelheidsoverschrijding dermate hoog was, dat het rijbewijs ingevorderd moest worden. Omdat de bestuurder deze niet bij zich had, werd het voertuig inbewaring gesteld. Dit, totdat het rijbewijs overhandigd zal worden.”

Tevens bleek uit gegevens dat het voertuig niet verzekerd was. Daarnaast is er bij de bestuurder een speekseltest afgenomen en testte positief op het gebruik van drugs. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aldaar weigerde de bestuurder mee te werken aan een bloedproef.

“Al met al niet handig, want de boetes die voor dit soort zaken staan, zijn niet mals”, aldus het Team Verkeer op Instagram.