nieuws

30 jul 2012, 11:11

Groninger agent schiet aanvaller in Appingedam in been

Een Groningse agent zag zich gisteravond gedwongen om met zijn dienstpistool een man in zijn been te schieten nadat hij werd bedreigd, en nadat spuiten met pepperspray geen effect sorteerde, zo meldt de Regiopolitie Groningen vanmorgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een agent van Regiopolitie Groningen heeft zondagavond in Appingedam zijn dienstwapen gebruikt na een dreigende situatie.De politie werd verzocht om naar de Pelikaanstraat te gaan, nadat melding was gedaan van een bedreiging. Een 39-jarige inwoner van Appingedam had onenigheid gehad met zijn partner.


Die was de woning uit gevlucht. Toen agenten met de man in gesprek wilden gaan, ontstond op straat de dreigende situatie omdat de Damster een mes bij zich droeg. Ondanks meerdere waarschuwingen reageerde de man niet op de politiemensen.


Een van hen gebruikte pepperspray richting de man, maar die reageerde daar niet op. Vervolgens zag de andere agent zich genoodzaakt om zijn dienstwapen te gebruiken. Het slachtoffer werd in zijn been geraakt en is naar het ziekenhuis gebracht. De Rijksrecherche onderzoekt het incident.