nieuws

15 nov 2011, 15:03

Groninger aangehouden in zaak moord op Nico Leeuwe

Roof is vermoedelijk het motief geweest van de moord op de 65-jarige Nico Leeuwe. De politie heeft in deze zaak een 25-jarige verdachte aangehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft een 25-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Nico Leeuwe. De verdachte uit Groningen werd dinsdag aangehouden in zijn woning. Hij is ingesloten voor verhoor.
Het levenloze lichaam van de 65-jarige Groninger werd 16 september jl.
gevonden in een gangetje bij zijn woning. De politie vermoedt dat roof het motief is geweest.

 

Onderzoek

De politie stelde na het aantreffen van het lichaam een team grootschalig onderzoek (TGO) samen. Sinds die tijd doen 40 rechercheurs onderzoek naar de achtergrond van de dood van Nico Leeuwe. In de afgelopen twee maanden heeft de politie diverse sporen verzameld en getuigen gesproken. Naar aanleiding van de voorlopige uitkomsten is dinsdag de verdachte aangehouden.

 

2 studentes gezocht

Het onderzoeksteam is nog steeds op zoek naar twee getuigen. Op donderdagavond 15 september aten twee studentes in het Turks eethuis Adanus. Dit eethuis is gevestigd in hetzelfde complex als waar het lichaam van Nico Leeuwe is aangetroffen. Deze twee vrouwen hebben hier gezeten tot sluitingstijd (rond middernacht). Omdat het onderzoeksteam ervan uit gaat dat Leeuwe tussen 1.00 uur en 7.00 uur is overleden, hebben zij mogelijk iets bijzonders gezien. De rechercheurs van het politieteam komen graag met de twee studentes in contact. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Mogelijk volgen de studentes een studie geneeskunde en specialiseren zij zich in ongeboren kinderen.

 

Voortgang

De aangehouden verdachte is direct na zijn aanhouding ingesloten. Het onderzoeksteam gaat met de 25-jarige in verhoor.