nieuws

11 mrt 2011, 09:09

Groninger (64) redt scootmobielster uit water

Een 64-jarige inwoner uit Stadskanaal heeft met een zeer kordate actie het leven gered van een 76-jarige plaatsgenote die met haar scootmobiel in het water was gereden. De man sprong haar achterna en hield haar hoofd net zo lang boven water totdat er hulp kwam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 76-jarige vrouw uit Stadskanaal is deze week met haar scootmobiel het water op de Engelandlaan in Stadskanaal gereden.


De vrouw was over het voetgangersbruggetje gereden. Toen zij het bruggetje naar beneden reed, moest ze om een hek heenrijden. Door onbekende oorzaak ging dit verkeerd, want de vrouw raakte de controle over haar mobiel kwijt. Zij reed pardoes het water in. Een 64-jarige man uit Stadskanaal zag dit vanuit zijn auto gebeuren.

Snelle actie

Hij stopte zijn wagen en rende direct naar het water. Hij zag dat de vrouw nog net haar hoofd boven water kon houden. De Kanaalster sprong vervolgens in het water. Hij kon het hoofd van de vrouw boven water houden. Met behulp van een tweede omstander kon het slachtoffer uit het water worden gehaald.

Gezien de temperatuur van het water en de hoge wal bij het water zou het slachtoffer het niet lang in het water hebben volgehouden. Door het snelle handelen van de 64-jarige is erger voorkomen.