nieuws

06 dec 2013, 09:09

Groninger (39) verdacht van misbruik 4-jarig meisje

De politie heeft een 39-jarige man aangehouden die wordt verdacht van misbruik van een meisje van 4 jaar, en twee jaar geleden van een meisje van zes jaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie hield dinsdagavond 3 december een 39-jarige man uit Westerlee aan. Hij wordt verdacht van twee zedenzaken, waaronder het misbruik van een vierjarig meisje uit Delfzijl in oktober.

 


Dat meisje, uit de omgeving Gevelsteen in Delfzijl, werd zondag 13 oktober omstreeks 15.45 uur tegen haar wil door een man meegenomen in een auto. Ze werd rond 16.30 uur in de omgeving van de Wieger van der Bosstraat in Appingedam aangetroffen door een voorbijganger. Deze waarschuwde gelijk de politie. Het meisje bleek te zijn misbruikt.

 


Tevens wordt de 39-jarige verdacht van het misbruik van een toen 6-jarig meisje in Stadskanaal op 15 mei 2011. Ook zij werd tegen haar wil meegenomen, vanuit de Margrietlaan, in een auto waarna zij werd misbruikt. Daarna werd het meisje in de Hoofdstraat in Stadskanaal uit de auto gezet.

 


DNA


Na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) werd in beide zaken hetzelfde DNA-profiel aangetroffen. Na aanhouding van de verdachte is ook DNA bij hem afgenomen. Het NFI vergeleek de DNA-profielen daarna met elkaar. Daaruit bleek dat het DNA van de verdachte overeenkwam met de DNA-profielen in beide zedenzaken. De politie doet verder onderzoek.

 


Voorgeleiding


De verdachte wordt vrijdag 6 december (vandaag) voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen of de man uit Westerlee in bewaring wordt gesteld.