nieuws

18 sep 2002, 00:12

Groningen zet gesubsidieerde Melkert-banen toch voort

Het voortbestaan van de voormalige Melkertbanen (ID- en WIW-banen) in Groningen is niet meer in gevaar. Het college van Burgemeester en Wethouders in Groningen heeft dinsdag besloten de instroom naar gesubsidieerde banen niet stop te zetten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen zet de huidige ID- en WIW-regeling in ieder geval tot 2004 ongewijzigd voort. Dit is in strijd met het advies van staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken om de instroom naar gesubsidieerde arbeid met onmiddellijke ingang stop te zetten.
Het college van B en W zegt in gesubsidieerde arbeid een middel te zien om de kwaliteit van de dienstverlening aan burgers te verbeteren. Maar ook het feit dat de banen een zeer belangrijk instrument zijn om mensen weer naar de arbeidsmarkt te leiden, is een argument voor de voortzetting.
De voortzetting van de ID- en WIW-regeling kost de gemeente Groningen 6.4 miljoen euro. Deze extra kosten worden betaald uit opgebouwde reserves.
In Groningen werken bijna drieduizend mensen in een gesubsidieerde baan. Wat er na 2003 met deze banen gebeurt, is niet bekend.