nieuws

19 nov 2002, 00:12

Groningen wint 8e Nationaal COC Songfestival

De groep True Colours heeft zaterdag in Zwolle het Nationaal COC Songfestival gewonnen. De groep vertegenwoordigde COC Groningen/Drenthe tijdens de 8e editie van het roze liedjesfestijn. Het lied 'Show your heart' is een eigen compositie van groepslid Rainier Ypma.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een uitgemaakte zaak was het allerminst: tot op het laatste moment bleef de puntentelling spannend. Uiteindelijk haalde Groningen/Drenthe 6 punten meer binnen dan nummer twee Zwolle, de vereniging die vorig jaar won. De groep Tiet's wist met 'Domme Ding' het festival net niet opnieuw naar Zwolle te halen.
Nummer drie was COC Nijmegen. Claudia&Maureen's 'Simple Solution' bleef steken op 96 punten. Een bomvolle schouwburgzaal van Odeon was het decor van het COC Songfestival. De bezoekers kwamen uit alle windstreken. Alle kaarten waren binnen een week uitverkocht. Het evenement leek in veel opzichten op het Eurovisie-songfestival. Er waren introductiefilmpjes, een scorebord en een heuse greenroom waar alle 14 artiestengroepen het festival volgden. Vanuit deze ruimte was er regelmatig contact met de presentatoren op het podium: Ilja de Jong en Richard Kuper. In de greenroom was het één groot feest.