nieuws

16 jan 2002, 00:12

Groningen volgt Bombay op als vestigingsplaats Chemie Olympiade

De Internationale Chemie Olympiade is vanaf donderdag officieel gevestigd in Groningen. Dat is een toernooi waaraan 240 scholieren uit de hele wereld deelnemen die het beste zijn in het vak chemie. Tijdens de Olympiade, die in juli gehouden wordt, moet blijken wie van hen het allerbeste in staat is om scheikunde-opgaven op te lossen. Het is de 34ste keer dat dit toernooi gehouden wordt; de laatste keer was in het Indiase Bombay.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij de organisatie van de Olympiade zijn de Rijksuniversiteit Groningen en de Nationale Chemie Olympiade betrokken. Doel van het evenement is de belangstelling van scholieren uit de hele wereld voor het vak scheikunde te vergroten. De laatste jaren werd het evenement achtereenvolgens georganiseerd in Oslo, Bejing, Moskou, Montreal, Melbourne, Bangkok, Kopenhagen en Bombay.
Bij de Olympiade, die van 5 tot 14 juli gehouden wordt, zijn in totaal zo’n zeshonderd mensen betrokken. Behalve de deelnemers en hun begeleiders zijn dat medewerkers van de organisatie. Hoewel het evenement pas in de zomer begint wordt Groningen vanaf donderdag al officieel de vestigingsplaats van het evenement wanneer de gemeente officieel het vaandel van het evenement krijgt aangeboden van de Internationale Chemie Olympiade.