nieuws

11 apr 2012, 21:09

Groningen verwacht 200.000 bezoekers op Koninginnedag 2012

Voor de 88e keer organiseert de Algemene Oranjevereniging “Oranje Nassau” de festiviteiten rondom de viering van Koninginnedag in Groningen. Met een bruisend programma en ruim 200.000 bezoekers belooft ook deze editie wederom een waar feest te worden in Stad. Er staan op Koninginnedag en –nacht diverse live acts en DJ’s gepland en daarnaast maakt Postman zijn exclusieve comeback in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op Koninginnedag staat de ochtend op de Vismarkt volledig in het teken van de kinderen. Lekker swingen met pappa, mamma, opa en oma op de muziek van DJ Nick van Putten en de band ‘Mini Mogambo’. Op het podium van de Grote Markt maken enkele bekende DJ’s hun opwachting. Wat te denken van Ben Liebrand en Gerard Ekdom. En als je nog niet wist ‘Waar Kraan is?’ Hij – Kraantje Pappie – is te vinden op de Grote Markt. Op de Vismarkt kan er worden gedanst op Cubaanse Son & Latins-Amerikaanse Salsa van de band ‘Los Bomberos’.

En daarnaast kunnen we tegen de avond een bijzondere comeback in Nederland aanschouwen. De meest succesvolle hiphop en hiphop/reggae formatie van Nederland Postmen is na acht jaar weer bij elkaar. Postman werd eind jaren negentig bekend met hits als Cocktail, Crisis en U Wait. Na het uiteenvallen van de groep ging Remon Stotijn verder onder de naam Postman en scoorde hij met de track Downhill nog een top 40 hit. Afgelopen vier jaar werd hij bijgestaan door zangeres Alyssa Stotijn. Je kunt ze komen bewonderen op de Vismarkt.

Maar uiteraard is dit maar een heel klein deel van dat wat er allemaal te doen is op en rond Koninginnedag. De complete programmering en activiteitenkalender is te vinden op de website www.oranjegroningen.nl