nieuws

09 jul 2010, 16:04

Groningen: Speciale maatregelen tijdens WK-finale

Zondagavond 11 juli zal de binnenstad van Groningen volstromen met Oranjefans die op verschillende locaties in de stad de WK-finale tussen Nederland en Spanje zullen volgen. De verwachting is dat het aantal bezoekers dat van de voorgaande wedstrijden van Oranje zal overtreffen. Om ervoor te zorgen dat de avond en nacht zo feestelijk mogelijk verlopen zijn er door de gemeente Groningen, in overleg met de politie en hulpverleningsdiensten, speciale maatregelen genomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om de volgende maatregelen:
Afsluiten van de binnenstad voor autoverkeer
Vanaf 20.00 uur wordt de binnenstad binnen de Diepenring en het Schuitendiep buiten de Diepen-ring, van de Steentilbrug tot de Sint Jansbrug, afgesloten voor autoverkeer. Met uitzondering van bestemmingsverkeer. Vanaf 22.00 uur is dit gebied voor al het autoverkeer afgesloten. Het auto-verkeer kan dan nog wel de binnenstad uit. Het gebied zal in de loop van de nacht weer vrijgegeven worden afhankelijk van de drukte in de binnenstad. Deze maatregelen gelden ook voor taxi’s.

Geen verkoop van alcohol in glas en blik
Binnen de Diepenring en aan het Schuitendiep en de Turfsingel buiten de Diepenring mag tussen zondag 11 juli 18.00 uur en maandag 12 juli 6.00 uur door horecabedrijven, slijtersbedrijven en winkels geen alcohol in glas en blik verkocht worden.

Openbaar vervoer
Daarnaast zijn er die avond wijzigingen in de dienstregeling van het openbaar vervoer.
Q-buzz heeft besloten om vanaf 19.00 uur de bussen niet meer via de Grote Markt te laten rijden, maar om het centrum heen te leiden. De centrale instaphalte deze avond en nacht is het Hoofdstation. Na middernacht rijden er extra nachtbussen naar de verschillende wijken van Groningen en de regio. De bestemmingen en tijden zijn te vinden op de website www.qbuzz.nl.

Twitteraccount
De politie in Groningen maakt op de avond van de WK-finale gebruik van een speciaal twitteraccount www.twitter.com/politie050_wk. Followers kunnen zich via deze weg op de hoogte laten houden over alles wat zich in de binnenstad van Groningen afspeelt.