nieuws

30 mei 2002, 00:12

‘Groningen slechts bestuurd door groepje van 25 personen’

De stad Groningen wordt slechts bestuurd door een groepje van 25 personen. Dat zei gisteravond oud-gedeputeerde voor economische zaken drs. R. Vos (PvdA) in een televisiereportage, getiteld: ‘De Grandeur van Groningen’. Volgens hem is de groep personen die in Groningen de dienst uitmaakt buitengewoon klein.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens drs. Vos, tegenwoordig werkzaam voor onder meer Koop Tjuchem en voorzitter van de NV Euroborg, is het maar een heel klein wereldje in Groningen. De meest ingrijpende beslissingen worden genomen door wethouder Willem Smink (PvdA), een groep hoge ambtenaren om hem heen, andere wethouders en enkele invloedrijke mensen uit het bedrijfsleven. Maar wie deze groep van 25 personen precies is werd niet duidelijk. Maar wel maakte Vos duidelijk dat het gaat om een hele kleine groep die in Groningen de belangrijkste beslissingen neemt, vaak na onderling overleg met elkaar.
In de reportage ‘De Grandeur van Groningen’, met veel liefde gemaakt door Ireen van Ditshuyzen, was er ook veel aandacht voor twee dames uit de Oosterparkwijk. De twee dames schrijven voor de buurtkrant in de Oosterparkwijk. De aandacht voor deze vrouwen maakte duidelijk dat er een wereld van verschil bestaat tussen waar Groningse bestuurders zich dagelijks mee bezig houden en de dagelijkse zorgen van bewoners in een wijk als de Oosterparkwijk.