nieuws

01 sep 2012, 11:11

Groningen pakt eerste zege

FC Groningen heeft uit bij ADO Den Haag de eerste zege van de nieuwe competitie behaald. Middenvelder Tim Sparv maakte het enige doelpunt voor de ploeg van trainer Robert Maaskant. De nieuwe aanwinst van Groningen, Andraz Kirm, maakte in de tweede helft zijn debuut voor de groen-witten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen werd in de beginfase van de wedstrijd in de verdedigende stelling gedrukt. Echt gevaarlijk werd Den Haag niet. Na tien minuten kwam Groningen beter in hun spel, mede dankzij het goede spel van Tim Sparv. Hij kopte tien minuten voor rust een bal achter keeper Gino Coutinho. Den Haag kon de knop daarna maar moeilijk omzetten.

Na rust kregen beide ploegen maar weinig kansen. Zo mistte ADO-speler Danny Holla nog een paar afstandsschoten. Ook het inbrengen van debutant Andraz Kirm zorgde niet voor extra gevaar.
Trainer Maaskant was content met de overwinning. “Ik ben opgelucht en blij, vooral voor de spelers. Ik hoorde dat we sinds maart al geen uitwedstrijd meer hadden gewonnen. Dit is een enorme opsteker. Qua wedstrijdverloop hadden we een ADO verwacht dat stormachtig begon. Daar hebben we een sterk blok tegenover gesteld. De beginfase hebben we redelijk overleefd en daarna kregen we meer grip op de wedstrijd. Tussendoor valt die goal dan nog.”

FC Groningen heeft dankzij de overwinning nu vier punten uit vier wedstrijden. Opvallend is dat de ploeg ook nog maar vier keer wist te scoren en al wel acht tegendoelpunten heeft. De club staat nu op de tiende plaats, maar alle andere teams hebben nog een wedstrijd minder gespeeld.