nieuws

30 okt 2008, 10:10

Groningen opgeschrikt door aardbeving

De provincie Groningen is donderdagochtend opgeschrikt door een lichte aardbeving. De schok had een kracht van 3,2 op de schaal van Richter. Dat heeft het KNMI aan de NAM laten weten. Het epicentrum van de beving, die om 06.54 uur plaatsvond, bevond zich in de buurt van het dorpje Westeremden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een woordvoerster van de NAM is het aannemelijk dat de aardschok verband houdt met de gaswinning in Groningen. De aardoliemaatschappij had donderdagochtend slechts een handjevol schademeldingen binnen gekregen. De zegsvrouw laat echter weten dat het uiteindelijk waarschijnlijk om enkele tientallen gaat.

Mensen die schade hebben door de aardbeving kunnen op de website van de NAM een schadeformulier invullen. Het extern en onafhankelijk expertisebureau bekijkt vervolgens wie er recht heeft op een eventuele vergoeding. Volgens de woordvoerster is daar binnen de NAM een speciaal potje voor gereserveerd.

Bij de politie en brandweer in Groningen was donderdagochtend slechts één melding binnen gekomen. Volgens een woordvoerder had deze man met 112 gebeld omdat hij zijn huis voelde trillen.