nieuws

06 mrt 2002, 00:12

Groningen opent verzorgingssalon voor daklozen

Thuiszorg Groningen heeft maandagmiddag een verzorgingssalon voor dak- en thuislozen geopend. Volgens de GGD is er een grote behoefte aan een dergelijke voorziening. Veel thuis- en daklozen kampen als gevolg van het harde leven op straat met grote wonden. Bovendien genezen de verwondingen nauwelijks door de ongezonde leefwijze en de slechte hygiëne van de meeste daklozen. Het betreft vooral voetblessures.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Behalve voor verzorging van wonden kunnen de thuislozen ook in de salon terecht voor een goedkope knipbeurt. De verpleging is gratis, de knipbeurt kost 1 euro. De verzorgingssalon is elke dag geopend. Het project wordt gesubsidieerd door de gemeente Groningen.
Woordvoerder M. Hartstra van Thuiszorg Groningen spreekt van een ,,uniek initiatief’’. ,,In Den Haag is wel vorige week een tandpraktijk voor daklozen geopend, maar in wondverzorging en knippen zijn we vooralsnog de enige.’’ En dat terwijl het volgens Hartstra zo’n logische onderneming is. ,,Door de wonden snel te behandelen, hou je de mensen uit de ziekenhuizen waar ze toch heen moeten als de aandoeningen escaleren’’, schetst hij de situatie. ,,Ook de maatschappij wordt er slechter van als dat soort mensen door hun slechte levensstijl met gaten in hun lichaam rondlopen.’’