nieuws

14 mei 2009, 20:08

Groningen nu ook al bijna ‘Beste Ouderenstad’

Na ‘’Beste binnenstad van Nederland’’ en ‘’Beste gemeente’’, stevent Groningen nu ook al af op de titel van best presterende stad op het gebied van het ouderenbeleid. Senior.Nu! heeft namelijk vijf gemeenten genomineerd voor deze zo fel begeerde titel. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt door Annemarie Jorritsma, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dit vindt plaats op 3 juni tijdens de tweede landelijke bijeenkomst van Senior.Nu!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

in Utrecht. De genomineerde gemeenten zijn Breda, Groningen, Hulst, Schiedam en Sittard-Geleen.


Senior.Nu! heeft na een selecte steekproef 47 gemeenten onderzocht op hun prestaties op het gebied van ouderenbeleid. Met name is gekeken naar participatie, wonen, welzijn, en zorg. Belangrijke aspecten zoals informatievoorziening, keuzevrijheid van ouderen en voorzieningenniveau zijn onder de meetlat gelegd. De gemeenten hebben de informatie verstrekt en die is vervolgens getoetst bij de lokale ouderenraden of Wmo -raden.


Tijdens de bijeenkomst op 3 juni heeft Senior.Nu! het lokaal ouderenbeleid centraal gezet. Deze keuze is ingegeven door de constatering dat politiek Den Haag op dit moment niet echt prioriteit geeft aan de invulling van het gewenste ouderenbeleid. Veel zaken moeten daarom op lokaal niveau worden geregeld. Aan de genomineerde gemeenten is gevraagd om tijdens de bijeenkomst een eigen presentatie te verzorgen waarover gediscussieerd kan worden.
Cabaretier Seth Gaaikema, nog steeds actief in de theaters, geeft in een korte conference zijn persoonlijke visie op ouder worden en actief blijven. Hij zal ook de publieksprijs uitreiken, waarvan de winnaar tijdens de bijeenkomst wordt gekozen door de deelnemers in de zaal.
De bijeenkomst vindt plaats in de Irene Congreszaal in het Jaarbeursgebouw te Utrecht van 16.00 uur tot 18.30 uur. Voor meer informatie over zowel het programma als Senior.Nu! verwijzen wij u graag naar de website www.SR.NU