nieuws

03 okt 2011, 10:10

Groningen nu hét Mekka voor levensgenieters als ‘Hoofdstad van de Smaak’

Groningen begint nu helemaal in de ban te raken van lekker eten, verfijnde gerechten, exquise streekproducten en buitengewone lekkernijen. Dat is te danken aan het grote aantal activiteiten in het kader van de de manifestatie‘Hoofdstad van de Smaak’. Zaterdagmiddag was er op een zonovergoten Vismarkt een Helden van de Smaak verkiezing 2011.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De uitslag van de Helden van de Smaak verkiezing in Groningen - Hoofdstad van de Smaak 2011 - luidde de start in van de 5de editie van de landelijke Week van de Smaak.

Rond 14.00 trok een bonte parade van musici, smaakhelden, genodigden, gedeputeerde Wiebe van der Ploeg en wethouder Ton Schroor van het station in Groningen naar de Vismarkt. De bonte stoet stond onder aanvoering van boer Jacob Rens en zijn koe Helena 105, een grote blikvanger.

Sabreren

Op het podium op de markt werden de gedeputeerde, wethouder en boer Jacob door Daan Scharloo, officier in de Orde van de Broerderschap van de Gouden sabel, ingewijd in de kunst van het sabreren: het onthoofden van een fles champagne met een sabel. Bezoekers konden de hele middag proeven van ter plekke bereide culinaire hoogstandjes van de Groningse sterrenkok Dick Soek en collega topkok Eric van Veluwen.

 Al met al een opvallend begin van een nog te volgen Week van de Smaak die duurt tot en met 9 oktober a.s. en is gevuld met honderden activiteiten rond seizoens- en streekgebonden, liefst ambachtelijk bereid eten.


Een overzicht van wat er allemaal te doen en proeven is staat op:

www.weekvandesmaak.nl

www.hoofdstadvandesmaak.nl