nieuws

12 nov 2018, 12:12

FC Groningen moet op zoek naar nieuwe directeur: Hans Nijland stopt na dit seizoen

FC Groningen moet op zoek naar nieuwe directeur: Hans Nijland stopt na dit seizoen

Hans Nijland stapt na het lopende seizoen op als algemeen directeur van FC Groningen. Dat heeft de club maandag op zijn website bekendgemaakt. Nijland, met zijn 22 dienstjaren momenteel de langstzittende bestuurder in het Nederlandse betaalde voetbal, zal zijn beslissing maandagmiddag toelichten tijdens een persconferentie in de Euroborg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Het is de moeilijkste beslissing geweest die ik in jaren heb genomen, maar mijn gevoel zegt dat ik dit moet doen,” licht Nijland zijn besluit in een eerste korte reactie toe. “Eind vorig seizoen heb ik dit al besproken met mijn gezin. Nu is het moment daar. Ik denk dat het voor FC Groningen heel goed is dat er na bijna 23 jaar iemand anders komt, die de kar gaat trekken. Deze functie kost je 6, 7 dagen in de week en slurpt energie. De Raad van Commissarissen heeft nu voldoende tijd om een geschikte opvolger te vinden. Tot die tijd ga ik met de mensen op werkvloer nog vol aan de bak, want ik wil de club goed achterlaten. Ik ben namelijk niet alleen directeur van deze prachtige club, maar ook supporter.”
 

Hans Nijland ging in juni 1996 bij de Groninger FC aan de slag. Eerst als commercieel directeur, maar een half jaar later werd hij al benoemd tot algemeen directeur. Onder zijn leiding krabbelde de op dat moment zowel financieel als sportief noodlijdende FC weer op tot een succesvolle eredivisieclub met een modern stadion en de nodige successen, waarvan de bekerwinst in 2015 ongetwijfeld de meest aansprekende is. Het was de eerste en tot nu toe enige tastbare hoofdprijs in de clubgeschiedenis en het leverde Nijland eind 2015 de titel ‘Groninger van het Jaar’ op.


Nijland was ook één van de grote aanjagers van de realisatie van het TopsportZorgCentrum, het gloednieuwe iconische gebouw op Sportpark Corpus den Hoorn waarin alle teams - van eerste selectie tot en met onder-12 van FC Groningen - onder één dak zijn ondergebracht. Medio oktober was de officiële opening van het TopsportZorgCentrum. De verhuizing van alle teams naar dit multifunctionele gebouw is momenteel in volle gang.