nieuws

01 apr 2012, 14:02

‘Groningen moet kiezen voor trein Heerenveen, en tram laten schieten’

Groningen heeft veel meer aan een treinverbinding naar Heerenveen dan aan een stads-tram. In plaats van voor een trein kunnen we ook kiezen voor een superbus van Wubbo Ockels, zolang er maar een prima verbinding komt naar Heerenveen. Dat is namelijk een prachtige eerste stap, om alsnog een snelle verbinding naar de Randstad te krijgen. Dat betoogt vandaag de Groningse reclame-specialist en ondernemer Ad van Rooy in ons blog FinancieelGroningen.nl. Hij schrijft onder meer:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Stel je voor dat je in pak hem beet een kwartiertje of zo in Heerenveen bent. Dat is een enorme injectie voor de mobiliteit, maar ook een passend begin van de zweeftrein naar het westen.

Want als het naar Heerenveen kan en succesvol is qua kosten en exploitatie, is het stukje doortrekken naar Lelystad/Almere voor de hand liggend. En dan zijn we er al bijna…

Het is ook goed voor plaatsen als Leek en Drachten die voor een groot deel op de stad zijn aangewezen. Maar het mag ook de Ockels bus zijn hoor. En dan ook doortrekken naar het westen. Ook nieuwe technologie.

Het zou een historische vergissing zijn om die verbinding te laten sneuvelen. Er is nu geld, dat komt voorlopig niet meer. En er is een kans om iets te doen waar de komende generaties ook van profiteren.’
 

Het volledige blog vindt u op:

   www.financieelgroningen.nl