nieuws

22 apr 2010, 10:10

Groningen merkt weinig van gestoorde computers door fout McAfee

Groningen merkt weinig van een fout in een update van een virusscanner van McAfee . Het gaat om de zakelijke virusscanner van McAfee, die het bestand 'svchost.exe' als besmet beschouwt. Door het verwijderen of in quarantaine plaatsen van het bestand kan het systeem te kampen krijgen met het willekeurig herstarten van de computer. Bij veel bedrijven in de Randstad,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

waaronder persbureau  ANP, zijn PC's (desktops en laptops) onbruikbaar geworden.

Een rondgang in Groningen langs RUG, UMCG, provincie Groningen en Gasunie leert dat er hier in Groningen geen problemen zijn.

Mochten lezers van de GIC andere ervaringen hebben, dan horen wij het graag. (U kunt dan op dit bericht reageren)

Volgens het Groningse bedrijf Exception IT Services Is het waarschijnlijk alleen mis gegaan bij een bedrijfsvirusscanner, en dan ook nog in de combinatie van Windows XP met servicepack 3.

‘’Het lijkt er op alsof het probleem zich in andere combinaties niet voordoet’’, aldus Marc Groote van Exception. Bij dit Groningse bedrijf zijn ook nog weinig vragen om hulp binnen gekomen.


Toch kunnen volgens Wilbert de Vries, hoofdredacteur van de ICT-nieuwssite Tweakers.net, in Nederland potentieel tienduizenden computers zijn geraakt. ,,In theorie kan het gaan om alle computers die op Windows draaien'', aldus de Vries. Maar dat lijkt dus toch niet het geval.