nieuws

11 jan 2012, 09:09

Groningen maakt zich op voor Eursonic Noorderslag

De stad Groningen is vanaf vandaag vier dagen lang het centrum van de Europese muziekindustrie tijdens het jaarlijkse festival Eurosonic Noorderslag.Voor wie geen kaartje heeft kunnen bemachtigen, is er het gratis Eurosonic Air.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De kaartjes van het festival waren ook dit jaar in een mum van tijd uitverkocht. Binnen 10 minuten waren alle 17 duizend kaartjes weg. Voor wie net te laat was, is er altijd nog het gratis te bezoeken Eurosonic Air, op donderdag en vrijdag op de Grote Markt. Op het programma staan onder andere Krystl, The Asteroids Galaxy Tour, De Jeugd Van Tegenwoordig, Di-rect, Go Back To The Zoo en de Belgische formatie Triggerfinger. Op beide dagen beginnen de concerten van Eurosonic Air om 20.00 uur


Woensdag tot en met vrijdag is het Eurosonic. Op verschillende plekken in de binnenstad zij optredens van veelbelovende Europese acts. Zaterdag staat Nederlandse muziek centraal tijdens Noorderslag in de Oosterpoort. Op het programma staan optredens van onder andere Blaudzun, Baskerville, De Staat, Gem, Krystl, Selah Sue, en Moss.