nieuws

08 jun 2012, 11:11

Groningen: voetbal op reuzenscherm mogelijk- vanaf woensdag

Groningers kunnen toch samen voetbal kijken op een reusachtig scherm. Op het Ciboga-terrein is vanaf woensdag een aantal wedstrijden van het Nederlands elftal op een mega beeldscherm te zien. De eerste wedstrijd is die op woensdag 13 juni wanneer Nederland tegen Duitsland speelt.Tijdens de wedstrijd tegen Denemarken, zaterdag 9 juni, is er dus nog geen groot scherm. Ook de wedstrijd tegen Portugal op zondag 17 juni is op een groot scherm te zien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De omwonenden en bedrijven rondom het terrein zijn door middel van een brief uitgebreid geïnformeerd. Burgemeester Peter Rehwinkel blijft daarbij oog houden voor de openbare orde en veiligheid. Wanneer de oranjekoorts toeneemt zal hij in overleg met organisatoren en hulpdiensten beoordelen of de veiligheidsmaatregelen toereikend zijn. Bovenal wenst hij alle Stadjers heel veel plezier bij het kijken naar de wedstrijden.

Net als bij het voetbal zijn ook de lokale EK-festiviteiten aan spelregels gebonden. Die regels zorgen ervoor dat iedereen van het voetbalfeest kan genieten en er zo weinig mogelijk overlast ontstaat. En dat het (brand)veilig blijft.

Gezamenlijk voetbal kijken op Ciboga


De eerste wedstrijd waarop een megascherm op het Ciboga-terrein staat is die op woensdag 13 juni wanneer Nederland tegen Duitsland speelt.Tijdens de wedstrijd tegen Denemarken, op zaterdag 9 juni, is er dus nog geen groot scherm.

Ook de wedstrijd tegen Portugal op zondag 17 juni is op een groot scherm te zien. Daarna is het afhankelijk van de prestaties van het Nederlands elftal.

Organisator SQ8 geeft aan dat er alleen een groot scherm komt wanneer Nederland door gaat naar de kwartfinales op 21 of 22 juni. Hetzelfde geldt voor de halve finales op 27 of 28 juni en natuurlijk de finale op 1 juli. Elke keer wanneer een wedstrijd op een groot scherm te zien is, is het terrein twee uur vantevoren geopend en sluit het uiterlijk een uur na het einde van de wedstrijd.