nieuws

05 aug 2010, 16:04

Groningen maakt excuus aan uitbater Brasserie Groen over terrasstoelen

Het college van B en W van Groningen heeft verontschuldigingen aangeboden aan de uitbater van Brasserie Groen. Een brief aan die uitbater waarin hij werd gesommeerd andere terras-rotanstoelen te kiezen was juridisch en procedureel niet correct en had daarom niet zo verzonden moeten worden. Dat antwoordt het stadsbestuur op vragen van de VVD.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brief aan de horecaondernemer ging over zijn rotan terrasstoelen. In de gemeentelijke ‘Beleidsregels voor horecaterrassen’ is vastgelegd dat de terrasstoelen in de binnenstad een rotan of rotanlook-uitvoering moeten hebben. De terrasstoelen van Brasserie Groen hebben een aluminiumkleurig metalen frame.

Advies

“In het geval van het meubilair van de ondernemer in kwestie is het de vraag of het aluminiumkleurig metalen frame maakt dat de stoelen niet aan die eis voldoen”, schrijft het stadsbestuur. “Vervolgens speelt de vraag of, in het geval van het terrasmeubilair van de ondernemer in kwestie inderdaad niet aan de eis van ‘rotan of rotanlook-uitvoering’ voldoet, hij dan voor een ontheffing in aanmerking kan komen.”

Op verzoek van de burgemeester buigt een commissie zich nu over deze vragen. Na advies van deze commissie en in overleg met het college van B&W, neemt de burgemeester dan binnen acht weken een definitief besluit of de stoelen mogen blijven staan.

Interpretaties

De ‘Beleidsregels voor horecaterrassen’ zelf gaan ook onder de loep. Die beleidsregels zijn ‘onvoldoende concreet en eenduidig geformuleerd’, schrijft het stadsbestuur. Daardoor bieden ze ruimte voor verschillende interpretaties. “We willen dat probleem op gaan lossen en zullen dat in overleg met de horecabranche doen.”