nieuws

16 jul 2002, 00:12

Groningen krijgt tunnel onder Julianaplein; bouw start zaterdagavond

Groningen krijgt er een tunnel bij. En niet zo maar eentje: het gaat om een tunnel met een lengte van maar liefst 53 meter. Deze komt onder het Julianaplein en is bestemd voor het verkeer uit de richting Assen dat het centrum van Groningen binnen rijdt. Koop Tjuchem Regio Noord sluit het plein af vanaf vrijdagavond 5 juli om 18.00 uur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe tunnel is gepland onder het Julianaplein, naast de huidige fietstunnel. De nieuwe tunnel krijgt een doorsnede van 8 x 4,60 meter. Dit jaar wordt de eerste helft van de tunnel gebouwd. Volgend jaar wordt de klus afgemaakt. Eind volgend jaar wordt de nieuwe tunnel volgens de planning opgeleverd.
Volgens Albert Riethorst, communicatie-medewerker van Koop Tjuchem Regio Noord, betreffen de eerste werkzaamheden dit weekend het aanbrengen van damwanden. Er worden vanaf zaterdagavond 18.00 uur stalen damwanden de grond in getrild. Die werkzaamheden duren tot maandagavond 18.00 uur. Overdag worden 28 betonpalen geheid, met een lengte van 7,5 meter. Rijkswaterstaat en de aannemer hebben omwonenden al zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en over het geluidsoverlast dat dit met zich brengt. Daarbij is gepoogd om een moment voor de werkzaamheden uit te kiezen dat zo min mogelijk buurtbewoners last hebben van het geluid.