nieuws

26 jan 2002, 00:12

Groningen krijgt ruimte voor stand-up comedians bij USVA

Stand-up comedians en liefhebbers van cabaret krijgen er in Groningen een exclusieve ruimte bij. In het studententheater van de USVA aan de Munnekeholm begint vanaf 30 januari een reeks maandelijkse avonden onder de titel: ‘De Boot in met Van Speijk’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Admiraal’ Jan van Speijk en Stefan Nieuwenhuis, beiden bekend van het Groningse humoristische tijdschrift Van Speijk, ontvangen iedere maand een keur aan gasten en artiesten in het USVA-theater. Daar kan het publiek kijken en luisteren naar standup-comedians, interessante en muzikale gasten, verhalenvertellers en korte (animatie)films. Een vast onderdeel van de avond is het optreden van een cabaretier, dat wordt ingeleid door een film van het videocollectief van de USVA.
De eerste aflevering van DE BOOT IN MET VAN SPEIJK is op donderdag 31 januari, vanaf half negen, met onder meer cabaretier Alex van Holstein uit Dordrecht, rock ’n roll-stand- upper Tom Staal uit Utrecht en de Rasti Band uit Kampen. VVD-politica Els Verschuuren-du Moulin zal aanschuiven aan tafel bij de admiraal en Stefan om van gedachten te wisselen over de naderende gemeenteraadverkiezingen. RUG-historicus J. Markies komt langs en vertelt over Beijumse Bob, en de Groningse kunstenares Anja Lofvers geeft tekst en uitleg over haar schilderijen. Paul Lamens leest een kort verhaal voor, dat wordt begeleid door fraaie illustraties van het Lamelos Collectief.