nieuws

28 jul 2012, 13:01

Groningen krijgt kantoorgebouw van 17.000 m²: bouw SOZAWE op schema

Het Europark begint zich te ontwikkelen tot het visitekaartje van het nieuwe en ondernemende Groningen. Er komen althans steeds meer gebouwen en kantoren. Bouwvakkers hebben vlak voor hun vakantie de ruwbouw van de ondergrondse parkeergarage afgerond voor het nieuwe pand voor de dienst Sociale Zaken en Werk. Die nieuwbouw ligt nu op schema.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor SOZAWE komt op het Harm Buiterplein op het Europapark een nieuw kantoorgebouw compleet met openbare parkeergarage. Het wordt een uitnodigend en transparant gebouw van 17.000 m². Het gebouw krijgt een frisse, lichte en vriendelijke uitstraling met veel daglicht. In dit nieuwe gebouw komt onder andere het huidige Werkplein met de klantontvangst van SOZAWE, de Groningse Kredietbank en het UWV WERKbedrijf.


Direct na deze vakantie begint de bouwer met het plaatsen van de staalconstructie. Volgens planning worden het casco en de gebouwgebonden installaties op uiterlijk 1 juli 2013 opgeleverd.
 

Parkeergarage
 

De door Meyer en Van Schooten Architecten ontworpen nieuwbouw krijgt een ondergrondse parkeergarage van twee lagen met een Park and Ride (P+R)-functie voor ongeveer 216 auto’s. Daarboven een begane grond en vier verdiepingen. Het totale bruto vloeroppervlak is circa 17.000 vierkante


Verbeteren dienstverlening
 

De belangrijkste reden voor de nieuwbouw is dat het huidige pand aan de Eendrachtskade verouderd is en niet meer voldoet aan de huidige eisen. Daarnaast geeft de nieuwbouw ruimte aan een verdere verbetering en verbreding van de dienstverlening aan de circa 1000 dagelijkse bezoekers. Het gebouw biedt onderdak aan ongeveer 650 medewerkers.
 

Kosten


Voor het nieuwe pand heeft de gemeenteraad 66 miljoen euro gereserveerd. Daarvan is 54,6 miljoen euro al beschikbaar gesteld. Het college vraagt de raad nu om de resterende 11,4 miljoen euro ook beschikbaar te stellen. Dit geld is onder meer voor de wanden, vloerbedekking, plafonds en inrichting van het gebouw.
 

Verhuizen


In het najaar van 2013 moet het nieuwe gebouw aan het Harm Buiterplein klaar zijn. Dan verhuizen SOZAWE en UWV van de ‘Zwarte Doos’ aan de Eendrachtskade en de Zaagmuldersweg naar het nieuwe gebouw.