nieuws

11 mrt 2002, 00:12

Groningen krijgt 'Festival voor Fantastische Films'

Het Festival van de Fantastische Film (FFF) krijgt dit jaar een satellietfestival in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Half april zal niet alleen in Amsterdam, maar ook in de noordelijke hoofdstad tijdens een nachtelijke marathon een groot aantal nieuwe fantastische films worden vertoond. Het FFF is hiermee, na het Internationaal Filmfestival Rotterdam en Cinekid, het derde grote filmevenement met een Groningse dependance. De exclusieve horrornacht vindt plaats in het Groningse Pathé-theater. ,,Het genre loopt hier goed’’, motiveert bedrijfsleider F. Warntjes het initiatief. ,,Speciale horrornachten trekken in Groningen altijd recordaantallen bezoekers. We zijn nu klaar voor het grotere werk.’’
Het 18e Festival van de Fantastische Film vindt plaats van 10 tot en met 17 april op vijf locaties op en rond het Amsterdamse Leidseplein. Een week lang kunnen fans van de ‘fantastische film’ hun hart ophalen aan zestig nieuwe genrefilms uit vijftien verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Denemarken, Frankrijk, Mexico en Japan.
Het FFF vloeide drie jaar geleden voort uit het Weekend of Terror, een minifestival van horrorfilms dat tussen 1984 en 1999 vijftien keer plaatshad.