nieuws

29 mrt 2012, 21:09

Groningen krijgt ervaringscentrum voor duurzame mobiliteit: Energy Expo

Rondritten op een Segway; proefritten in diverse duurzame wagens; uw rijgedrag duurzaam verbeteren in rijsimulator: dat alles is mogelijk in een nieuw centrum voor duurzame mobiliteit in Groningen: de Energy Expo. Morgen, zaterdagmiddag 31 maart opent Commissaris van de Koningin, Max van den Berg, de deuren van dit Energy Expo aan de Stettinweg 22 in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Energy Expo is hét platform voor duurzame mobiliteit. Oprichter Mario Sabel werkt al ongeveer een jaar aan het initiatief: “vanuit mijn advieswerk op het gebied van duurzame mobiliteit merkte ik dat er behoefte was aan een samenbindende instantie. Veel partijen ontplooien initiatieven die kleinschalig blijven.

Energy Expo is opgericht om  die initiatieven te verbinden en de markt voor duurzame mobiliteit een boost te geven.  Je moet daarbij niet alleen denken aan de toename van de verkoop van schone auto’s,  scooters en elektrische fietsen, maar zeker ook aan het stimuleren van het gebruik van  het openbaar vervoer en het nieuwe werken.

Over Energy Expo
Energy Expo is hét platform dat partijen samenbrengt die zich bezighouden met duurzame  mobiliteit. Het doel van Energy Expo is informeren, verbinden en ervaren. Energy Expo heeft  de kennis, het netwerk en de middelen om de bezoeker wegwijs te maken in de wereld van  duurzame mobiliteit. Uniek aan Energy Expo is dat het als stichting onafhankelijk is en dat  het adviseert op alle gebieden van duurzame mobiliteit.


Zelf ervaren staat bij een bezoek aan Energy Expo centraal. Energy Expo beschikt hiervoor  over een expositie- en ervaringsruimte aan de Stettinweg 22 in Groningen. Hier worden  workshops gegeven. Verder zijn er rondritten op een Segway mogelijk of proefritten in diverse  duurzame wagens.

Of u kunt langskomen voor een wagenparkscan. Ook kan iedere bezoeker  zelf zijn rijgedrag duurzaam verbeteren in de rijsimulator. Energy Expo is dinsdag tot en met  vrijdag geopend van 10.00 - 17.00 uur en zaterdag van 11.00 - 15.00 uur.

Partners
Stichting Energy Expo heeft een groot aantal partners. Naast voertuigdealers zijn ook  overheden, een verzekeraar, brancheverenigingen, organisaties die het nieuwe werken
promoten en kennisinstellingen betrokken. De gemeenschappelijke deler van alle partijen is  duurzame mobiliteit en hun gezamenlijke doel is het versnellen van de transitie hier naartoe.

 www.energyexpo.nl