nieuws

22 okt 2007, 11:11

Groningen krijgt eerste “Denkmachine”

In Groningen wordt momenteel druk gewerkt aan de ontwikkeling van een “Denkmachine”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het apparaat luistert naar de naam “Dexter” en is bedacht door het creatieve Groningse bedrijf Guardia.

Vorig jaar is Guardia benaderd door de provincie Groningen met de vraag een plan te schrijven voor ‘de Creatieve Stad’. Het resultaat: Dexter, de denkmachine. “Op dit moment in de ontwikkelingsfase!”, zo meldt Guardia blij.

Samen met de stichting Silverroom is Guardia druk bezig met het ontwikkelen van een brainstormmachine “waarmee we rondtrekken langs bedrijven en instellingen die creatieve en innovatieve hulp nodig hebben om problemen op te lossen.” Dexter, de denkmachine is een functioneel kunstwerk waarmee met elkaar wordt gebrainstormd over uiteenlopende onderwerpen onder leiding van een inspirerende moderator/showmaster.

”Als bedrijf of instelling kunt u zich opgeven voor een brainstormsessie met Dexter, de denkmachine. Deze bestaat uit drie fasen. Bij elke fase vallen er ideeën af waardoor de beste ideeën uiteindelijk overblijven.”

”Ook in de ontwikkelingsfase zoeken wij bedrijven die op een creatieve manier willen brainstormen over een (communicatie)probleem. Zo kan uw bedrijf op een andere manier dan de standaard brainstormsessie een mogelijke oplossing vinden voor een probleem en kunnen wij ervaring opdoen!”, aldus de ontwikkelaars van Dexter.