nieuws

10 feb 2003, 00:12

Groningen krijgt dertien verdiepingen tellende nieuwbouw voor Geové in Europapark

Groningen krijgt er een zeer opvallend kantoorgeboiuw bij. Het gaat om de nieuwbouw van Geové RZG, ontworpen door de Architekten Cie. uit Amsterdam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In navolging van het positief besluit van de gemeente Groningen voor de Euroborg, heeft ook Geové zorgverzekeraar definitief besloten zich te vestigen in het Europapark. Het markante Geové-gebouw zal medio 2005 verrijzen naast het pand van Essent. Het startsein van de bouwactiviteiten is in mei van dit jaar met het inrichten van het bouwterrein. De eerste paal gaat begin september de grond in. Met de komst van de Euroborg ontstaan er in het Europapark vele faciliteiten, een infrastructuur met ontsluiting naar de A7 en de waarschijnlijke realisatie van een NS-station. Daarnaast ontstaat er een zuigkracht op andere bedrijven naar het Europark. Dit alles is ook in het belang van Geové en haar klanten.
Het gebouw van Geové is verdeeld in drie lagen met in totaal dertien verdiepingen. Elke laag is ingericht rondom zijn eigen atrium. In de eerste laag zijn de publieksvoorzieningen gehuisvest. Hierin is onder meer plaats gereserveerd voor kinderopvang, congresfaciliteiten en balies en een verzekeringswinkel voor klanten. De twee bovenste lagen bevatten kantoren.
Het ontwerp van het gebouw, afkomstig van de Architekten Cie. uit Amsterdam, is ruimtelijk, flexibel en vormt een ontmoetingsplaats. Het laagdrempelige gebouw moet samenhang en interactie bevorderen. In lijn met de dienstverlening van de ‘bewoners’, zal het gebouw een gezonde uitstraling krijgen en zal zoveel mogelijk worden gewerkt met duurzame materialen. Naast de medewerkers van Geové betrekken ook Arbo-dienst Ardyn en reïntegratiebedrijf Prové, net als Geové onderdeel van Menzis, het nieuwe pand.
Menzis, voorheen Amicon Groep, bestaat uit Amicon Zorgverzekeraar, Geové zorgverzekeraar en het Arbo- en reïntegratiebedrijf Ardyn en Prové en heeft de concessies voor drie zorgkantoren te weten Groningen, Twente en Arnhem. De werkmaatschappijen zijn zelfstandig en werken onder hun eigen merknaam. De Groep die behoort tot de top 5 van all-care verzekeraars in Nederland heeft een sterke positie in het noorden, midden en oosten van Nederland. Menzis heeft een omzet van 2,3 miljard euro en een eigen vermogen van 390 miljoen. Menzis heeft 1,75 miljoen verzekerden. Er werken in totaal 2.000 medewerkers.