nieuws

06 dec 2009, 19:07

GRONINGEN HELEMAAL KLAAR VOOR MEGA-AFLEVERING VAN GLAZEN HUIS

Sinterklaas is nog maar nauwelijks vertrokken, of nieuwe evenementen dienen zich aan. In Groningen is dat de komst van het Glazen Huis. Bij Marketing Groningen zijn ze meer dan een jaar bezig geweest om er voor te zorgen dat het in Groningen vanaf 18 december een giga-manifestatie zal worden. In de GIC zullen we u er de komende weken ook uitvoerig over informeren. Alles over het evenement vindt u op Groningengeeft.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van 18 t/m 24 december staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op de Grote Markt in Groningen. Bekende DJ’s zamelen in het glazen huis zoveel mogelijk geld in en vragen aandacht voor de preventie en bestrijding van malaria door het Nederlandse Rode Kruis. Malaria staat op de vijfde plaats van alle doodsoorzaken wereldwijd. In Afrika sterft elke 30 seconden een kind aan malaria. Malaria is goed te voorkomen met eenvoudige preventiemaatregelen, zoals een muskietennet. Zo'n net kan een gezin vijf jaar lang bescherming bieden en kost slechts € 5.

Groningengeeft.nl
Vanuit de hele provincie komen acties op gang om dit goede doel te ondersteunen. Het platform Groningen Geeft bundelt alle acties en initiatieven uit stad en ommeland. Alle bedrijven, scholen, organisaties, verenigingen en particulieren kunnen deelnemen en de Groninger media werken mee. Ons doel? Een recordbedrag inzamelen voor het goede doel van het Nederlandse Rode Kruis !

Groningen Geeft biedt alle acties promotieruimte op de website www.groningengeeft.nl. Op de website kun je eigen actie aanmelden, bekijken hoe je een actie kunt steunen, stemmen op lopende acties of rechtstreeks een bijdrage doneren. De Groninger media , zoals het Dagblad van het Noorden en RTV Noord, gebruiken de website als bron voor artikelen en uitzendingen. Zij brengen acties en initiatieven via radio, tv en krant uitgebreid onder de aandacht. Wil je ook met jouw actie in de krant of op TV? Zorg dan dat je jouw initiatief aanmeldt op groningengeeft.nl!

Kleine acties, groot resultaat
Geld inzamelen kan op verschillende manieren. Ook kleine acties kunnen een groot resultaat hebben. Vraag bijvoorbeeld bij jouw lokale supermarkt om een inzamelingspunt voor de statiegeldbonnen of zet een pot voor wisselgeld op de bar of toonbank. Zelf een leuke actie organiseren kan natuurlijk ook: regel bijvoorbeeld een muziekmarathon langs verschillende horecagelegenheden of verkoop diensten zoals een hondenuitlaatservice of doe-het-zelfklus per opbod.

Kortom, via Groningen Geeft zetten álle Groningers samen de schouders onder het steunen van het unieke evenement 3FM Serious Request. Zo laten we de rest van Nederland zien dat we een daadkrachtige stad en provincie zijn waar enorm veel gebeurt. We kunnen het zo gek niet bedenken, als het maar geld oplevert voor 3FM Serious Request.

Ga naar www.groningengeeft.nl!