nieuws

28 dec 2007, 14:02

Groningen is veiliger geworden

De provincie Groningen is het afgelopen jaar veiliger geworden ten opzichte van het jaar ervoor. Dat maakte korpschef Oscar Dros vrijdag bekend tijdens een eindejaarspresentatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoewel er in 2006 nog een lichte stijging in het criminaliteitscijfer was, is deze in 2007 toch weer gedaald. De trend is dat de criminaliteit sinds 2003 aanzienlijk is afgenomen. Het aantal gedane aangiften is gedaald, terwijl de aangiftebereidheid gestegen is. Bovendien is ook het aantal opgehelderde aangiften omhoog gegaan. Dros noemde daarbij dat de waardering voor de politie ook gestegen is en deze hoger ligt dan landelijk.

Vooral het aantal woninginbraken, bedrijfsinbraken, auto-inbraken en fietsendiefstallen is gedaald. Toch is de politie niet helemaal tevreden. Het aantal vernielingen, onder andere aan auto’s bushokjes en brievenbussen, is teveel gestegen evenals het aantal mishandelingen. “Een zorgelijke trend”, noemde Dros dit. Hij maakte bekend dat de politie zich in 2008 dan ook extra gaat richten op jonge criminelen, veelplegers en geweldplegers.