nieuws

04 feb 2008, 07:07

Groningen stelt orde op zaken in sportsector en investeert miljoenen extra

Het college van burgemeester en wethouders wil de komende jaren miljoenen extra investeren om de sportinfrastructuur in Groningen weer op orde te krijgen. Met deze stevige impuls voor de sport is het mogelijk om nog voor het einde van deze collegeperiode in 2010 de problemen in de sport op te lossen. De PvdA in Groningen – de grootste fractie- laat in haar weblog in de DSG weten tevreden te zijn dat er "eindelijk, eindelijk" orde op zaken wordt gesteld op sportgebied in Groningen . “De gemeenteraad zet het college al jaren onder druk om de financiële problemen netjes op te lossen. En dat heeft gewerkt: alle problemen zijn in kaart gebracht. Bovendien ligt er een voorstel voor een geloofwaardige oplossing, waarbij we niet elk jaar weer op zoek moeten naar geld.” Het plan van B en W:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groninger college vindt dat de inwoners van onze stad de kans moeten krijgen om zoveel en divers mogelijk te kunnen sporten. Sporters moeten in Groningen hun talenten kunnen ontwikkelen. Hiervoor moet de sport op orde zijn, met goed onderhouden accommodaties, voldoen aan de eisen van de tijd.


Dat betekent concreet: het wegwerken van achterstallig onderhoud, het aanleggen van extra kunstgrasvelden en kleedkamers op diverse sportcomplexen én de herschikking van de sportparken in Vinkhuizen. Bovendien moet de gemeente Groningen ook structureel geld opzij zetten om de kunstgrasvelden aan het einde van hun levensduur te kunnen vervangen.

Eerder nam dit college al extra maatregelen zoals het verbeteren en vergroten van de sporthal Vinkhuizen en de aanleg van kunstgrasveld op sportpark Stadspark-Zuid.

 

Zie ook: www.dsg.nl