nieuws

01 apr 2010, 00:12

GIC gaat voortaan lezers betalen; Gronings ‘verdienmodel’ trekt aandacht New York Times en Geen Stijl

Waar RTV Noord en het Dagblad van het Noorden vanaf donderdag haar lezers laten betalen voor het raadplegen van hun website, komt de Groninger Internet Courant (GIC.nl) met een compleet omgekeerd initiatief. Lezers zullen voortaan betaald worden. De GIC heeft daartoe een in de krantenwereld veelbelovend verdienmodel ontwikkeld. Niet de krant, maar de lezers zullen er beter van worden, maar daardoor uiteindelijk toch ook de krant. Men dient zich eerst als abonnee van de Luncheditie te registreren (dat kan gratis via de button rechtsboven op de voorpagina). Daarna kan men op z'n e.dentifier een code intoetsen, waardoor een deel van de advertentie-inkomsten (drie procent per bezoek aan de GIC!) automatisch op de rekening van de lezer belandt. Door de verwachte enorme belangstelling voor de site, zullen er ook meer advertenties komen, en profiteert de krant daar dus in financieel opzicht van. Er is veel belangstelling voor dit samen met de Universiteit van Groningen ontwikkelde systeem. Onder meer de New York Times en in Nederland het noodlijdende 'GeenStijl' hebben een optie op de 'Nieuwe Groningse methode' om de exploitatie van krantenwebsites definitief tot een lucratieve activiteit uit te bouwen. Wie zijn bankrekeningnummer bij de hand heeft, kan al de beloning tegemoet zien. De beloning is in

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


natura, en bestaat uit een goed gevoel en, hopelijk, een glimlach !

Want het is vandaag – ja, u wist het natuurlijk al , en u had het al gedacht, en bah, wat flauw..- 1 april!!!!

(De rest van het jaar zullen we weer even serieus en saai als altijd over het Groningse nieuws blijven berichten.Sorry!)

(Overigens ontwikkelt de Groninger Internet Courant zich  wel nog steeds zeer voorspoedig, mede dankzij Twitter en bezoeken vanaf de mobiele telefoon. Het aantal bezoekers is daardoor in enkele maanden tijd al met twintig procent gestegen.

Mede dankzij dit gestegen bezoekersaantal is de GIC - de allerlaatste zelfstandige stad-Groningse krant nu het Dagblad van het Noorden in Leeuwarden wordt gedrukt -  ook steeds meer in trek bij adverteerders.

Omdat de GIC een zeer stabiel, hoogopgeleid en groeiend lezerspubliek heeft, van werkende en ondernemende mensen, is de GIC voor adverteerders zere interessant geworden.

Het blijft voor ons ook daarom interessant wanneer u zich aanmeldt voor de Luncheditie: u krijgt dan dagelijks rond het middaguur uitsluitend het belangrijkste, structurele, Groningse nieuws. Gratis!)