nieuws

28 apr 2010, 10:10

Groningen installeert het nieuwe college van B en W en vier nieuwe Raadsleden

De gemeenteraad van Groningen bespreekt in zijn vergadering van woensdag 28 april het akkoord dat de onderhandelaars van PvdA, GroenLinks, SP en D66 hebben bereikt over de vorming van een nieuw college van burgemeester en wethouders. Vervolgens stemt de raad over de door de onderhandelaars voorgedragen wethouders. Ook neemt de raad deze vergadering afscheid van de vertrekkende wethouders José van Schie (PvdA), Jaap Dijkstra (PvdA) en Peter Verschuren (SP). De vergadering begint om 16.30 uur in de nieuwe raadzaal in het stadhuis aan de Grote Markt 1.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De fracties van PvdA, GroenLinks, SP en D66 en presenteerden afgelopen vrijdag hun collegeprogramma ‘Groningen, Progressief met energie, stad voor iedereen’. De fracties beschikken gezamenlijk over 22 van de 39 zetels in de gemeenteraad. De wethouders die voor benoeming aan de gemeenteraad worden voorgedragen zijn: Frank de Vries en Elly Pastoor (PvdA), Karin Dekker (GroenLinks), Jannie Visscher (SP) en Ton Schroor (D66).

Vier van de vijf beoogd wethouders zijn momenteel raadslid. De kandidaat-wethouders zijn na hun beoogde benoeming geen raadslid meer. Daarom worden in de vergadering ook vier nieuwe raadsleden geïnstalleerd. De voorgedragen nieuwe raadsleden zijn Erica van Lente (PvdA), Rosita van Gijlswijk (SP), Victor Möhlmann (GroenLinks) en Erik Akkermans (D66).